Csakúgy, mint a kerületben élő családok, Budafok-Tétény Önkormányzata számára is kiemelten fontos, hogy gyermekeink kellemes környezetben, modern és biztonságos körülmények között töltsék mindennapjaikat, ezért az intézmények folyamatos gondozása, korszerűsítése fő céljaink közé tartozik.

Önkormányzatunk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kerület intézményhálózata tartósan magas színvonalon tudja ellátni a feladatait. Ehhez szükséges az is, hogy az épületek állagát megóvjuk, karbantartsuk és a lehetőségekhez mérten fejlesszük azokat.
A 2020-ban eltervezett karbantartási munkálatok legnagyobb része időben elkészült, vannak azonban olyan munkálatok, amelyek csak akkor végezhetők el, amikor szünet van az adott intézmény épületében.

Ennek tükrében 2020 év végére elkészült a Leányka Tagbölcsőde vasút felőli kerítés lábazata melletti cserjesor ültetése, az üzemi mosogató helyiségben a régi szellőző rendszer lebontása. Az előtérből leválasztott helyiség műanyag lambéria falának átalakítása – mivel nagyobb munkálat – az idei évben valósulhat meg.

Rózsakert Tagbölcsőde hátsó gazdasági bejárata előtti akadálymentes rámpához korlát, a bejárathoz pedig elektromos beléptető rendszer került. A Rózsakert Tagóvoda lapostető állapotának felülvizsgálata, javítása és az ejtővezetékek cseréje is megtörtént.

Tündérkert Tagóvoda tavaly kicserélt kazánja megkapta a FŐKÉTÜSZ engedélyét, amely után használatba is helyezték, a Teknős csoportban a parketta cseréje elkészült.

Mocorgó Tagbölcsőde teraszainak tetőszerkezetén kijavították a hullámos fémlemez borítást, illetve ahol kellett, cserélték a lemezt, a lapostetőn lévő bevilágítók kupoláit lecserélték. A Tagbölcsőde fűtésrendszer korszerűsítése – mivel nagyobb munkálat – az idei évben valósulhat meg.

Szivárvány Tagóvoda dekorbetonjának, valamint a Csicsergő Tagóvoda kerítésének javítása is elkészült. Kifestették a Napraforgó Tagbölcsőde és a Bartók Tagóvoda helyiségeit. A Napraforgó Tagbölcsőde helyiségeinek festése mellett a pincében található csatornarendszer felülvizsgálatát elvégezték, a szükséges szakaszokat javították, cserélték, a vezeték felfüggesztéseket megerősítették.

Varázskastély Tagóvodában mind a két teraszfal javítása, festése, illetve a gyermekmosdókban a WC-ket elválasztó falak cseréje is megtörtént.

Huncutka Tagóvodában is lecserélték a gyermekmosdókban a WC-ket elválasztó falakat, illetve a csapadékvíz ejtővezetékek cseréje is megtörtént, ennek folytatásaként egy további ütemben a játszókeretet érintő, bontási munkákkal járó földalatti vezetékek átépítését, a szivárgó rendszer kiépítését az időjárás függvényében kezdik.

Jelenleg a műhelymunkái zajlanak az Árnyaskert Tagóvodában felállítandó új fa játszóháznak, még január hónapban megtörténik a telepítése, a régi kőépületet már lebontották, az új faház beton alapját is elkészítették. A kisház minden darabját egyedileg, kézzel gyártják le, az összeszerelése 2-3 napot vesz majd igénybe. A játszóház körül pedig műfüvet fektetnek le. A kis faház újabb lehetőséget teremt a gyermekek számára az óvoda udvarán töltött idő változatos eltöltésére.

A Leányka Tagóvoda dajka öltöző és zuhanyzó felújítását, illetve a Huncutka Tagóvoda egyik gyermekmosdójának felújítását a 2021-es nyári intézményi zárva tartási időszakra ütemeztük, mivel az intézmények működése mellett ezek a munkák nem végezhetők.

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/a-virushelyzet-idejen-sem-all-le-az-ovodak-bolcsodek-karbantartasa-felujitasa