Sokan kaptak rá a főzésre a karantén kezdetekor, akkor is, ha korábban nem voltak minden nap a konyhában – de így, a sokadik héten már lehet, hogy jólesne, ha elénk tennék az ebédet. Különösen akkor, ha home office és egy-két iskoláskorú gyermek jut a karantén mellé. Mutatunk néhány helyi éttermet, amelyek remek és kiadós napi menüt kínálnak.

Budafood

“Mintha a Nagyi csinálta volna”- ez is lehetne akár a Budafood szlogenje. Egyértelműen kijelenthetem, hogy a Budafood a legjobb kerületi ebéd házhoz szállító étterme! A menü hihetetlen változatos, leginkább magyaros ételeket lehet tőlük rendelni, ám aki inkább az ínyencet kedveli, neki is bőven akad választék. A futár pontos és kedves, az adagok bőven kielégítőek. Az egész szerkesztőség innen rendel. Nagyon örültünk, hogy rátaláltunk erre az étteremre! Mivel helyi vállalkozás, ezért mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy segítsen nekik túlvészelni ezt a nehéz időszakot! A gyerekeim imádják a tőlük rendelt desszerteket. Ami megint csak plusz pont! Alig várják, hogy ehessenek belőle.

Vélemények az étteremről:

“Maximálisan megvagyok elégedve, korrekten kezelnek minden felmerülő problémát, az ételek finomak és frissek, az interfoodtól váltottam rájuk, sok fajta étel, árarányban is nagyon korrekt, az adagokról nem is beszélve! Engem maximálisan megnyertek :)”

“Szuper házias ízek, mint, amikor Nagymamám vagy Anyukám főztjét ettem! Bármit merek rendelni, mert minden tökéletes, az adagok mennyisége több, mint megfelelő, az ár érték arány szintén tökéletes!! A futáruk  pontos tévedhetetlen, soha nem volt csere vagy elmaradás! Maximálisan elégedett vagyok mindennel, bátran ajánlom mindenkinek! Köszönet Nektek BUDAFOOD!”

Cím: Budapest, Gyár u. 15, 1222

Akácos

Az egyik legrégebbi helyi étterem, az itt lakók már biztosan jól ismerik az Akácost. Nagyon jó hangulatú,  főként hazai ízeket felszolgáló hely, ha erre járunk, érdemes benézni, jól megközelíthető helyen van.

Vélemények az étteremről:

“Az Akácos nem a világ legjobb étterme, de ez volt az egyetlen étterem, amit a Campona bevásárlóközpont közelében találtunk. A menü gazdag választékot kínál az emberek számára. Kipróbáltuk a gomba levest, a hagyományos magyar levest, és a rántott tésztát burgonyával. Amint említettem, nem számítottunk sokra, de az ételek minősége meglepett minket. Az étel nagyon finom volt, és az adagok nagyok voltak. Sajnos a sör nem volt túl jó.”

Cím: Budapest, Nagytétényi út 174, 1223

Cine Citta

Tudtommal az egyetlen kerületi étterem, amely azzal büszkélkedhet, hogy nemcsak család , de állatbarát hely is. Ha szeretnénk kis kedvencünkkel beülni valahova, itt nagyon szívesen fogadják, ahogy a nagyobb családosokat is.

Vélemények az étteremről:

“A kezdeti felszolgálás-zavar után hamar érkeztek az ételek, de ezek sem hozták azt a pluszt amit legutóbb kaptunk. Semmivel nem volt extrább sem a pizza, sem a bruscetta, mint máshol. Ami rontotta az össz-hangulatot (és így az értékelést is), hogy a felszolgálók a pult mögött folyamatosan hangosan beszéltek, és így olyan információkhoz jutottunk, ami nem tartozik a vendégre… Maga a hely, sem volt erről “híres”, nekem mindig egy csendes, sőt inkább hangulatos helynek tűnt. Ezzel szemben, itt és most egy gyorséttermi szint jött be ami lerombolta az eddigi pozitív megitélésem.”

Cím: Budapest, Nagytétényi út 37-43, 1223

Borköltők Társasága Pince Étterem

Ahogy a nevéből is sejthető, ez az éttermet kifejezetten a borkedvelők figyelmébe ajánlom. Nagyon hangulatos kiülős kertrésszel rendelkezik, amelyet sajnos ezen a nyáron nem tudtunk kellően kiélvezni a helyzetre való tekintettel.

Vélemények az étteremről:

“Családias hangulatú borpince étterem, búbos kemencével, intim kerthelyiséggel, ízletes és megbízható konyhával, korrekt adagokkal, készséges személyzettel, remek ár/érték aránnyal. Csendes, tabáni hangulatot idéző miliő a térkép szélén. Kockás abrosszal, ahogy kell. Nagycsaládosoknak kedvezmény! A tárkonyos ragulevesük az egyik legjobb, amit valaha lepróbáltam.”

Cím: Budapest, Jókai Mór u. 26, 1223 

Óhegy Étterem Pizzéria

Ugyan többször megesett, hogy az innen rendelt étel nagyon hosszú várakozási idő után érkezett meg, ám az ízekkel és az adagokkal sosem volt gondom. Ennek ellenére tudom ajánlani, ám inkább a beülős részre, amint enyhülnek a korlátozások.

Vélemények az étteremről:

“Nagyon függ attól hogy ki dolgozik a konyhán, kb 50/50 hogy milyen az étel de persze ez függ hogy mit rendel az ember, palacsinták mindig finomak. Rántotthust/pizzát a rosszabb szakács elszokta rontani.”

 Cím: Budapest, Bartók Béla út 120, 1224

Kaja Gyár

Nagyszerű kerületi étterem! Hazai ízek mellett akik könnyebb ebédre vágynak, vagy esetleg fogyókúráznak, nekik is van bőségesen választék! A futár mindig pontos és kedves, nagyon sokszor rendelünk innen! Számunkra abszolult 5 csillagos a hely, a legkiválóbb ár érték arány amit eddig találtam. Itt ettem eddig életem legjobb hortobágyi palacsintáját, pedig már kipróbáltam jó néhány helyet. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Bőséges reggelivel, friss alapanyagokból készült, laktató és finom ebéddel készülünk minden nap, hogy senki ne távozzon tőlünk éhesen. Minden vendégünket szeretettel várjuk!

Vélemények az étteremről:

A legjobb kerületi étterem, mindig innen rendelek házhoz! Egész hétre előre tudom rendelni, a futár pontos és kedves, az ételek magyarosak és tökéletesen finomak! Egy ideje már hétvégére is lehet tőlük rendelni, így a vírus időszakban nagyon nagy segítség számunkra, hogy nem kell gyakran eljárni otthonról, nagyon örülök, hogy van ilyen lehetőség a kerületben! “

Cím: Budapest, Gyár u. 15, 1222