Szavazásra bocsátottuk olvasóink között a kérdést, miszerint hasznosnak tartják-e az új vásárlási idősávot, melynek lényege, hogy az idősek bármikor vásárolhatnak, a fiatalabbak viszont csak a sávokon kívül.

A koronavírus járvány miatt ugyanis újra vásárlási idősávot kaptak az idősek: hétfőtől péntekig 9-11 óra között, illetve hétvégente 8 és 10 óra között védett sávban vásárolhatnak a 65 éves kor feletti emberek. A védett sávon kívül az idősek bármikor vásárolhatnak, de a védett sávban csak ők tartózkodhatnak az üzletekben. A fiatalabbak a védett idősávban nem vásárolhatnak. Az idősáv az élelmiszerboltokra, drogériákra és gyógyszertárakra vonatkozik!

Szavazóink elsöprő többsége szerint rossz döntés született az új idősávokról: november 26-ig a szavazók 91 százaléka, vagyis 3216-an gondolták úgy, hogy nincs haszna az új szabálynak és mindössze 275-en szavaztak arra (a szavazók 8 százaléka), hogy hasznos az új szabály az idősek számára.

forrás: https://22.kerulet.ittlakunk.hu/civil/201126/igy-szavaztatok-olvasoink-elsopro-tobbsege-szerint-rossz-dontes-szuletett-az-idosek