Decemberben nyújtják be a zajcsökkentő javaslatot

Folyamatos egyeztetés zajlik a Budaörsi Repülőtér és a légügyi hatóságok között a repülők zajszennyezése kapcsán. Ez ugyanis sok gondot okoz Budafok-Tétény lakóinak is, ezért az önkormányzat hosszú ideje dolgozik a probléma megoldásán. A legfrissebb információk szerint a kerület ígéretet kapott a repülőtértől, ám a korábban ígért zajmérésekről így sem mond le Karsay Ferenc polgármester.

Karsay Ferenc online közmeghallgatásán számolt be a Budaörsi Repülőtér zajszennyezésének ügyéről. Elmondta: folyamatosan zajlanak tárgyalások a légügyi hatóságok és a repülőtér között. A reptér jelenleg azt ígéri, hogy az új rendről szóló egyeztetések lezárására decemberben kerül sor, ezt pedig be fogják nyújtani a hatóságoknak. Hozzátette: a reptértől arra is ígéretet kapott, hogy a benyújtott tervezet megfelel majd a kerület és a repülőtér korábbi megállapodásainak.
A polgármester közölte azt is: az előrelépés ellenére az ősz hátralévő részére és jövő tavaszra ígért zajmérésről nem fog lemondani a kerület vezetése. Továbbra is képviselni fogják az itt élők érdekeit, és próbálják minimálisra csökkenteni a repülők által okozott zajt. A reptér problémájával kapcsolatos ügyintézés folyamatában az önkormányzatot a kerület országgyűlési képviselője, Molnár Gyula (MSZP) is segíti. (VH)

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/uj-repteri-rendet-iger-a-budaorsi-repuloter