Génjeink nagyban befolyásolják testünk zsír- és szénhidrát hasznosításának mértékét – ha ehhez igazítjuk az étkezési szokásainkat valóban produktív fejlődést tudunk előidézni. És hogy mire van ehhez szükségünk?
Nem kell mást tennünk, mint elkészíttetnünk genetikai térképünket. Noha hirtelen ijesztően hangozhat, koránt sem durva eljárás: mintát vesznek a szájnyálkahártyából. A géntérképpel együtt egy genetikai szakvéleményt, és életmód tanácsokat is kapunk.
Az utóbbi azért jó, mert pont erre van szükségünk – hiszen eleve ezért vágunk bele az egészbe. A genetikai szakvélemény pedig azért jó, mert ha esetlegesen valami öröklődő nyavalyánk van, szembesülünk vele. És ha elhízásra hajlamosak vagyunk, a géntérképünkből ez is kiderül – így irányítottan tudunk szembe menni a problémával, az életmód tanácsoknak köszönhetően!
Vélemények