Igazán jó, sütni való kolbászt találni majdnem akkora kihívás, mint fellelni egy jó kolbászdát. A drágábbak nem feltétlen tartalmaznak elegendő húst, az olcsóbbaknak meg gyakran híg a leve. Ha pedig végül találunk egy kedvünkre valót, nem mindig sikerül jól megsütni.
De milyen is a jó sült kolbász?
Kívül ropogós, belül omlós és szaftos.
Neked is összefutott a nyál a szádban, igaz?
Egy igazi magyarnak hetente többször az arcába kéne tolni egy jó kolbászt, mint régen!
Gyakori jelenség az otthon sütött kolbászoknál, hogy felrobbanak a tepsiben. Ez azért fordulhat elő, mert kevés lukat szúrtunk rá és nem tud hova tágulni a forró levegőtől.
Ha meg alacsonyabb lánggal sütjük, akkor kb ott éjszakázhatunk a sütő mellett.
Hatásos praktika lehet, ha miután megsült a kolbász, egy kis vajon még megpirítjuk – így nagyobb esély van rá, hogy belül száraz, hanem omlós lesz.
Vélemények