A labdarúgó NB I 6. fordulójának nyitó mérkőzésén az MTK Budapest hazai pályán 2–1-re kikapott a másik újonctól, a Budafoktól.

NB I

6. FORDULÓ

MTK–Budafoki MTE 1–2 (0–1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1537 néző. Vezette: Andó-Szabó

Gólszerző: Miovszki (75.), ill. Skribek (10.), Ihrig-Farkas (88.)

Kiállítva: Huszti A. (81., Budafok)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Valamin változtatni kell!

Egészen biztosan ez volt a jelszó az MTK Budapestnél, hiszen a kék-fehérek az előző két meccsen gyengén teljesítetek: 0–3 otthon a ZTE ellen, majd 0–4 Pakson. Az ígéretes kezdést követő visszaesés után az volt a kérdés, talpra áll-e Michael Boris együttese.

A változtatás külsőségekben is feltűnt: a kék-fehérek rózsaszín mezben léptek pályára, így felhívva a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre, a szűrővizsgálatok fontosságára. A másik újoncot, a tiszta fehérben játszó Budafokot erősítő, 19 éves Skribek Alen az utánpótlás-bajnokságokban és alsóbb osztályú ligákban már rengeteg gólt szerzett, s most megmutatta az első osztályban is, mennyire érzi a kaput: az elé pattanó labdát szép mozdulattal lőtte a sarokba.

Nem ilyen változásban reménykedtek a hazaiak…

MTK-Budafok 0-1

Skribek távoli lövésével már a 3. percben vezetést szerzett a Budafok az MTK otthonában.Élő közvetítés: https://bit.ly/3ncf7pX

Közzétette: M4Sport – 2020. október 2., péntek

Magától értetődő, hogy az MTK megpróbált azonnal gyorsítani, de az első félidőben úgy tűnt, a sok hiányzót nem tudja pótolni. Olyannyira nem, hogy Kulcsár Kornél lövésénél Milan Mijatovics bravúrral védett, míg a kipattanóra Kovács Dávid érkezett, ám nem találta el az üres kaput, pedig még nehezebb helyzetbe hozhatta volna az ellenfelet. Az látszott, hogy Csizmadia Csaba nagyon megszervezte a budafoki védekezést, a négy védő előtt két szűrő mozgott, és a két szélső középpályás sokszor visszazárt, hogy az MTK ne tudjon a vonalak mögé kerülni. Az MTK birtokolta a labdát, azonban úgy látszott, nem tud mit kezdeni a budafoki védekezéssel.

A félidő végén némi szerencsével Schön Szabolcs került helyzetbe, de nem találta el a kaput, pedig ez jókora egyenlítési lehetőség volt. Michael Boris cserélt, Lencse László lépett pályára, és Sebastián Herrera életerős lövése jelezte, amit mindenki tudott: az MTK minden követ megmozgat, hogy minél hamarabb egyenlítsen.

Csakhogy Póser Dániel védett, és sokáig ez volt a legveszélyesebb MTK-kísérlet. Sőt, a tudatosan, időnként kimondottan ötletesen játszó Budafok közelebb állt az előny növeléséhez, mint a kék-fehérek az egyenlítéshez. Az iram nem volt rossz, mindkét csapat játékosai sokat futottak, ám hiába próbálkozott a hazai együttes, látszott, a vendégek akarata érvényesül.

Miovski gólja a Budafok ellen

Úgy tűnik, a kapásgólok meccse az MTK–Budafok. Skribek után Miovski is labdalevétel nélkül talált a kapuba, ezzel egyenlítettek a fővárosiak. 🇭🇺⚽️

Közzétette: M4Sport – 2020. október 2., péntek

A hajrában mind a két gárda további cseréket hajtott végre, kihasználva, hogy ettől a naptól ismét ötöt lehet változtatni, Michael Boris jól nyúlt bele csapata összeállításába: Bojan Miovszki látványos mozdulattal egyenlített. Mondani sem kell, az MTK játékosait felpörgette a gól, próbálták fokozni a tempót, és rákényszeríteni akaratukat az ellenfélre – ez azonban nem sikerült, sőt a végén a Budafok megszerezte a győztes gólt.

Ihrig-Farkas Sebestyén gólja az MTK ellen

Emberhátrányban szerezte meg a győztes gólt a Budafok az MTK otthonában. 🇭🇺⚽️

Közzétette: M4Sport – 2020. október 2., péntek

forrás: http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-mtk-budafoki-mte-2787421