A hasizomra való gyakorlatok tárháza nem olyan színes, ám ha bekapcsolunk egy olyan eszközt, mint a fitt ball, nem csak a hasizmokat állítjuk új kihívás elé, hanem az összes core izmunkat is. A legtöbben csak nézegetik az óriás labdát, de gőzük sincs mihez kezdjenek vele – pedig hasznosabb, mint hinnéd!fitplank.jpg

A plank egyébként is király core izom erősítő gyakorlat, és bár vannak változatai, egy idő után egyhangú. Fitt ballal megspékelve új nehézségi szintre emelheted.

Hasalj a labdára, és gördülj előre rajta egészen addig, míg nem kerülsz plank helyzetbe – a fitt ball a bokádnál legyen. Figyelj, hogy a törzsed egyenes maradjon, a fejed ne lógasd, has és fenék feszes. Ha már stabilan tudod magad tartani ebben a pózban a labdán, elvégezheted rajta a plank variánsokat.

Ha már biztonságosnak érzed a labdával való kapcsolatodat, van egy keményebb gyakorlatom számodra:

Szintén plank helyzetből kiindulva a csípőd és a feneked emelve görgesd előre a labdát addig, hogy a karjaid, a labda, és a talaj együttesen háromszöget zárjon be – tartsd ki kicsit, aztán gördülj vissza plank helyzetbe. Ügyelj rá, hogy ne lendületből dolgozz, hanem koncentráltan végezd a mozgást.