Hallottál már az első 100 nap törvényéről?
Arról szól, hogy mikor megszületsz, az ennyi nap alatt alakul ki a cukor iránti vágyad mértéke. Ha már a szüleid nem jól lőtték be ezt az ingerküszöböd, itt van néhány trükk, amivel csökkentheted szervezeted cukor igényét:

Édes zöldségek
A sütőtök bazi édes, és ráadásul valóságos vitaminbomba. Többféle képpen elkészíthető nass formában is, úgyhogy akár 3 legyet is üthetsz vele egy csapásra. Amit viszont már sokszor csináltam, az az édesburgonya “chips”. Karikákra vágom, és kókuszolajban kisütöm – isteni finom önmagában is. De rágcsálhatsz nyugodtan répát is.

Gyümölcsök
Görögdinnye, barack, banán, mangó, barack… meg ugye ott vannak az asztalt gyümölcsök is. Vitamin- és ásványi anyag tartalmuk még az egészségedhez is hozzájárul, és a cukrot sem fogod már annyira kívánni tőlük.

Savanyú, fűszeres ételek
Kevésbé, vagy egyáltalán nem gondolsz egy ilyen étkezés után az édes dolgokra. Persze, nem kell átesni a ló másik oldalára: nem kell erős paprikát rágcsálj munkába menet, hogy ne akarj megenni egy szelet csokoládét.

Állati eredetű készítmények
Könnyen lehet, hogy azért igényli annyira tested a cukrot, mert nem képes rendesen lebontani bizonyos állati bázisú fehérjéket.Szóval ezek azok, amiket minél inkább érdemes minimalizálni az étrendben.