Van fogalmad róla, hogy mi mindennel kell tisztában lennie egy személyi edzőnek? Valamennyi tényező kéz a kézben jár a többivel, egyik sem elhanyagolható, vagy kevésbé fontos. A személyi edzés során a vendégnek komplex szolgáltatást kell kapnia a trénertől – és kellő motivációt is!

Mert ugye motiváció hiányában a vendég lelkesedése alább hagy, és lassan kikopik az edző mellől. Ezért fontos, hogy első lépésként határozzuk meg közösen az elérendő hosszútávú célt, ahhoz mérten pedig a rövid távúakat. Hosszú távú például, hogy 1 hónap alatt le szeretne adni a vendég 10 kilót. Ezt reális keretek közé lebontjuk – amik rövid távú állomások lesznek, mint például 1 hét alatt ledolgozunk róla 2 kilót.

Az edzés legfőbb alapelve, hogy mindennemű mozdulatot preventíven végzünk!
Ezért meg kell tanítani a vendégnek a bemelegítés és nyújtás helyes menetét, a megfelelő testtartást, a gyakorlatok koncentrált és pontos kivitelezését, valamint ki kell okítani a súlyok megválasztásával kapcsolatosan is.

Amire szintén fokozott figyelmet kell fordítani, az a pihenő idők fontosságának ismertetése – hiszen az izom nem terhelés alatt nő, hanem a regenerálódási szakaszban. És egy valamire való személyi edző étkezési tanácsokkal is hozzájárul patronáltja fejlődéséhez.

Ami pedig trénerként grátisz a vendéggel közösen elért sikerek mellett, hogy rengeteg embert megismerhetsz az edzések alatt, miközben hasznos kapcsolathálót is ki tudsz építeni.