Szinte minden diétát kipróbáltál már, de hatásuk csak ideg-óráig mutatkozott? Mire jó a fogyókúra, ha nem tartós az eredmény? Lerántjuk a leplet!

Mi is tulajdonképpen a fogyókúra?
Bizonyos tápanyagokból kevesebbet viszel be a szervezetedbe a diéta ideje alatt. Ám, ahogy a neve is mutatja, kúra szerű – tehát a hatása is időleges.

Maga a fogyás úgy indul be, hogy kevesebb kalóriával látod el tested, mint amennyire szüksége van a nap során.

pupak.jpg
Viszont annak nem tehetjük ki szervezetünket, hogy az idők végezetéig megvonunk tőle bizonyos tápanyagokat – és ebbe a szénhidrát is beletartozik!

Ugyanis a jó szénhidrátokra szükségünk van, hiszen testünk belőlük nyeri az energiát. A folyamatos hiányállapotot pedig krízishelyzetként éli meg a szervezet – ilyenkor lesz az ember ok nélkül feszült, ingerlékeny.

ferde_hasizom2.jpg
Ahhoz, hogy tartós legyen a változás életmódváltásra van szükség!


Ehhez pedig érdemes egy személyre szabott diétát követni – mert ugye testünk formájához 70%-ban az étkezéssel járulhatunk hozzá!

Mikor ránk szablyák étkezésünket, figyelembe veszik életvitelünket: hányszor tudunk enni egy nap, van-e ételallergia, stb.

A maradék 30% pedig a testmozgáson múlik.

Javulni fog tőle a közérzeted és az állóképességed, erősödni fogsz, és boldogabb leszel – lévén, hogy az aktív mozgás endorfint szabadít fel, ami az úgynevezett boldogság hormon.

ferde_hasizom.jpg
Kétféle fájdalom van:
az egyik megbénít, a másik megváltoztat.